top of page

ONZE DIENSTEN

IMG_20190909_165258_edited.jpg

LISA DE MOOR

Voor welke diensten kan je terecht bij mij:

  • Ganganalyse en biomechanisch onderzoek

  • Zooltherapie

  • Podologische voetverzorging

  • (Sport)screening

Behandelingen: Diensten

BIOMECHANISCH ONDERZOEK EN GANGANALYSE

Vertrekkend vanuit een uitgebreid vraaggesprek en de hulpvraag van de patiënt wordt overgegaan naar het biomechanisch en klinisch onderzoek. Dit houdt een aantal onderzoeken en testen in, zowel statisch als dynamisch, waar we op zoek gaan naar de oorzaak van een eventuele klacht. Tot slot wordt samen met de patiënt het gang- en looppatroon uitgebreid geanalyseerd aan de hand van een opname met een high speed camera.

IMG_5446_edited.jpg
zool.jpg

FUNCTIONELE ZOOLTHERAPIE

Afhankelijk van de resultaten uit het biomechanisch onderzoek en de ganganalyse wordt er samen naar een passende behandeling gezocht. Een van deze behandelingen kan een op maat gemaakte zool met geïmplementeerde correcties zijn. De correcties zorgen voor sturing van de voet en zullen via de stijgende kinetische keten een positieve invloed hebben op hoger gelegen gewrichten.
De zool wordt vervaardigd door de podoloog zelf. Dit gebeurt door middel van een 3D scan waarop de zool wordt gemodelleerd. Hiervoor werken we samen met BORGinsole.

PODOLOGISCHE VOETVERZORGING

De behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Dit kan een basis voetverzorging zijn zoals nagels knippen, overtollig eelt/eeltpitjes verwijderen,...

Of aangevuld met extra technieken:

  • Orthonyxie bij ingegroeide nagels

  • Siliconetherapie bij bv. klauw- of hamertenen

  • Nagelaanbouw

Ook risicopatiënten zoals diabetes, reuma,... kunnen hier terecht voor een podologische voetverzorging.

277844418_954529021874450_852675772266552565_n (1)_edited.jpg
Loopschoenen

SPORTSCREENING

Wil je graag voorkomen dat je je sport stop moet zetten door het opkomen van een blessure? Of wil je graag je prestatie verbeteren? Laat je dan preventief screenen. Een minder optimaal looppatroon kan je veel energie kosten en op langere termijn eventueel een overbelasting blessure veroorzaken.

PEDIATRISCHE SCREENING

Het doel van deze screening is het analyseren of de ontwikkeling van de voet en onderste ledematen normaal verloopt. Preventieve screening is heel belangrijk bij kinderen. Foutieve stand en/of gangpatroon zijn nefast voor de ontwikkeling van spieren en gewrichten.

Leuke voeten
Behandelingen: Diensten
bottom of page